محمدحسن طریقت منفرد
محتویات
- ۱ زندگینامه
- ۲ مسؤولیت ها و سوابق مدیریتی
- ۳ عضویت ها
- ۴ اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی
- ۵ انتصاب به وزارت بهداشت
- ۶ آنچه بر مجلس در زمان معرفی طریقت منفرد گذشت
- ۷ برنامههای عنوان شده وزير بهداشت و درمان برای تصدی اين وزارتخانه
- ۸ 16 تغییر مدیریتی در وزارت بهداشت
- ۹ دانشگاه ایران، از انحلال تا احیا
- ۱۰ تصمیم گیری در حین پیاده روی
- ۱۱ طرح پزشک خانواده
- ۱۲ دیدار با روحانی، رئیس جمهور یازدهم
زندگینامه
محمد حسن طريقت منفرد، متولد 1325 در تهران است که دکترای پزشکی عمومی و دکترای تخصصی چشم پزشکی از آلمان دارد. وی عضویت در هيأت علمی دانشگاه شهيد بهشتی از سال 1365 را در کارنامه خود دارد. طریقت منفرد، از سال 1366 تا 1377 مسؤول علمی بخش چشم پزشکی مرکز آموزشی درمانی امام حسين (ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی و به مدت 3 سال رئیس بیمارستان امام حسین(ع) بوده است. طریقت منفرد در 7 دی ماه 1391 با دریافت حکمی از رئیس جمهور و در پی عزل دکتر وحید دستجردی به عنوان وزیر بهداشت به مجلس معرفی شد و توانست در 27 اسفند ماه 1391 با اختلاف تنها یک رأی بالاتر از نصف به عنوان وزیر بر سرکار بیاید.
مسؤولیت ها و سوابق مدیریتی
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پستهای زير انجام وظيفه کرده است: بازرس سازمان بازرسی کل کشور رئيس بهداریهای وزارت نفت رئيس مرکز آموزشی درمانی امام حسين(ع) به مدت سه دوره سرپرست و عضو هيأت مديره و معاون درمان سازمان تأمين اجتماعی مدير کل بيمه درمان کميته امداد امام خمينی(ره) مدير مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی معاون سياستگذاری و برنامه ريزی وزارت رفاه و تأمين اجتماعی مدير دفتر مطالعات پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نائب رئيس هيأت مديره سازمان تأمين اجتماعی رئيس کميته سلامت مؤسسه عالی آموزش و پژوهش، مديريت و برنامهريزی
عضویت ها
عضو هيأت امنای دانشگاه علوم پزشکی سمنان عضو هيأت مديره انجمن اقتصاد بهداشت و درمان عضو انجمن چشم پزشکان ايران عضو مجمع صندوق بازنشتگی کشوری سازمان خدمات درمانی و صندوق بيمه روستاييان و عشايران تأمين اجتماعی
اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی
بررسی اثرات درمانی و عوارض سه روش بيهوشی عمومی، بیحسی لوکال و توپيکال در اعمال جراحی کاتاراک بررسی عيوب انكساری و تغييرات آن در اطفال صفر تا 10 سال بررسی اپيدولوژيک آمبولی در کودکان زير 10 سال بررسی رابطه عيوب انكساری وابسته به سل بررسی اثرات درمانی و عوارض سه روش بیهوشی عمومی بررسی شيوع انسداد سيستم تخليه اشک در بيمارانی کانديد عمل جراحی پژوهش در خصوص اصول و مبانی سياست ملی سلامت
انتصاب به وزارت بهداشت
دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر به عنوان اولین وزیر زن در دولتهای پس از انقلاب، که با پیشنهاد رئیس جمهور توانسته بود به عنوان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی بگیرد، با حکم محمود احمدی نژاد برکنار شد.
انتصاب طریقت منفرد به عنوان سرپرست وزارت بهداشت رئیس جمهور در حکمی محمد حسن طریقت منفرد را به عنوان «سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» منصوب کرد. متن حکم دکتر محمود احمدی نژاد به شرح زیر است: «بسم الله الرحمن الرحیم جناب آقای دکتر محمد حسن طریقت منفرد سلام علیکم نظر به تعهد و تجربیات ارزشمند و به استناد اصل یکصد و سی و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جنابعالی را به سمت «سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» منصوب می نمایم. ساماندهی طرح عظیم پزشک خانواده، امر دارو و درمان، رسیدگی به بهداشت و تغذیه مردم، عدالت آموزشی و بهداشتی و درمانی و کاهش هزینه های مردم در این بخش در اولویت کاری این وزارت مهم است. اطمینان دارم که جامعه خدوم بهداشتی و درمانی کشور با نیت خدمت صادقانه به ملت بزرگ ایران شما را در این مأموریت خطیر یاری خواهد کرد. امیدوارم با استعانت از خداوند منان و استفاده از همه ظرفیت علمی و اجرایی موجود در وزارت و تمام دانشگاهها و مراکز آموزش علوم پزشکی کشور و در سایه توجهات حضرت ولی عصر(عج) در انجام این مأموریت خطیر موفق باشید.»
آنچه بر مجلس در زمان معرفی طریقت منفرد گذشت
محمد حسن طریقت منفرد سرانجام در روز یکشنبه 27 اسفند ماه 91 برای گرفتن رأی اعتماد از مجلس دهم وارد صحن علنی مجلس شد. مطابق کار همیشگی مجلس با معرفی وزیر جدید موافقان و مخالفانی برای سخنرانی در صحن مجلس ثبت نام کرده بودند. در ادامه به گوشه ای از اظهارات موافقان و مخالفان وزارت طریقت منفرد میپردازیم.
مخالفان وزارت طریقت منفرد در جلسه علنی مجلس مخالفان زیادی برای انتقاد از طریقت ثبتنام كرده بودند و در این میان 4 نفر برای بیان اظهار نظرات خود انتخاب شدند و برخی نیز زمان خود را به دیگرانی دادند كه انتقادات و نكات سختتر و مهمتری را برای عدم اعتماد به طریقت داشتند. مخالفان وی تندخویی، ابهامات در خصوص زیرمیزیها و دزدیهای بیمارستان صدر، بیمارستان خصوصی كه طریقتمنفرد نیز از سهامداران آن است، ماجرای زمان تحصیل وی در آلمان و عدم تخصص مدیریتی و پژوهشی را از محورهای مخالفت خود با وی عنوان میكردند. از سوی دیگر با وجود اینكه كمیسیون بهداشت درباره حضور طریقت در وزارت بهداشت نظر مثبتی داشت اما اولین فردی كه در مخالفت با حضور طریقت در این پست سخنرانی كرد، حسن تأمینی لیچایی، نائب رئیس كمیسیون بهداشت بود. وی بر این موضوع تأكید داشت كه طریقتمنفرد در كمیسیون بهداشت اعلام كرده است نمیتواند در این مدت كاری انجام دهد. وی خطاب به طریقت منفرد عنوان كرد: «بهتر است قول انجام کاری را ندهد، معتقدم كه با این شرایط و با این وزیر نمیتوان به چشمانداز روشن رسید و در آینده با مشكل مواجه خواهیم شد و با توجه به ارادتی كه به شخص آقای طریقتمنفرد و رئیسجمهور دارم میخواهم كه تجدیدنظری در این ارتباط صورت گیرد.» عوض حیدرپور دیگر منتقد وزیر پیشنهادی دولت بود و علاوه بر اینكه طریقت را برای سكانداری وزارت بهداشت مناسب نمیدید، انتقاداتی به رفتار و عملكرد طریقت در مركز پژوهشهای مجلس نیز داشت. وی تأكید كرد: «وزیر پیشنهادی فاقد رفتار مناسب و اندیشههای صحیح برای اداره وزارت بهداشت و درمان است. حرفها، شعارها و عزل و نصبهایی كه در طول دوره سرپرستیاش بوده نشان میدهد كه او صلاحیت لازم را ندارد و من از دوستان خواهش میكنم مصلحت اندیشی نكنند وزارتخانه بیصاحب نمیماند.» بهروز نعمتی، نماینده مردم اسد آباد نیز نوع رفتار طریقت را به عنوان ترجیح بند انتقادات و مخالفت خود قرار داد و گفت: «آقای طریقتمنفرد! شما در بین همكارانتان به عنوان یك فرد عصبانی مشهور هستید و این موضوع باعث شده بسیاری از افراد نتوانند با شما همكاری كنند.»
موافقان و گفتن توصیه به جای دفاع موافقان طریقت منفرد، حضور وی در برنامه نویسی برنامه پنجم توسعه، نگاه كلان و مدیریتی را از نقاط مثبت وی عنوان میكردند. فرهاد بشیری، نماینده مردم پاكدشت، كه در موافقت از طریقت سخن میگفت عنوان كرد كه بیشك صلاحیت عمومی آقای طریقتمنفرد از سوی رئیسجمهور تأیید شده كه وی به عنوان وزیر به مجلس معرفی شده است. وی در ادامه دفاعیه خود به جای اینكه از عملكرد وی دفاع كند توصیههایی را به طریقت برای بهتر كردن عملكردش داشت و گفت: «انتظار این است كه آقای طریقتمنفرد، برای اجرایی كردن انتظارات مردم و نمایندگان اقدامات لازم را اعمال كند.» امیرحسین قاضیزاده، نماینده مردم مشهد نیز دیگر موافق طریقت برای وزارت بهداشت بود. وی طریقت منفرد را فردی متدین و متعهد دانست و به حضور او در نگارش برنامه پنجم اشاره كرد. قاضیزاده با بیان اینكه تمام همت طریقتمنفرد جز دلسوزی برای محرومیت و مستضعفین نیست افزود: «آقای طریقتمنفرد وقتی در مركز پژوهشهای مجلس بوده است نیز در كمیسیون بهداشت حضور مییافت و ما از ایشان كمك میگرفتیم.» هادی قوامی، نماینده مردم اسفراین، نیز در دفاع از طریقت به برنامه وی اشاره كرد و گفت: «آقای طریقت برای مشكلات بخش بهداشت برنامه دارد و در بودجه 92 نیز این مسائل لحاظ و در نهایت اجرایی خواهد شد.»
دفاعیات احمدی نژاد از طریقت منفرد در مجلس محمود احمدی نژاد در طی سخنان خود و دفاع از طریقت منفرد چنین میگوید: «یک جامعه اسلامی باید "سالم و بانشاط، سرزنده و امیدوار باشد"، در طول دهههای گذشته و بویژه بعد از انقلاب، کارهای بسیار بزرگی در حوزه سلامت و بهداشت و درمان کشور انجام شده است. امروز به لحاظ تربیت نیروهای انسانی، تولید داروها، استفاده از شیوههای جدید و پیشرفته درمان، گسترش امکانات پزشکی و درمانی در سراسر کشور، کارهای ارزشمندی شده است که در خدمت ملت ایران قرار دارد. برای رسیدن به نظام بهداشت و درمان مذکور هنوز باید کارهای بزرگی انجام دهیم، یکی از بزرگترین کارها، سازماندهی، گسترش و تثبیت نظام پزشک خانواده است. پزشکان عمومی به لحاظ تعداد و مسؤولیت باید بار سنگینتری از سلامت و بهداشت را بر عهده داشته باشند ولی متأسفانه امروز کمترین نقش به آنها داده شده است، این موضوع موجب میشود که هزینههای سلامت و بهداشت بطور روزافزون بر دوش مردم سنگینی کند. وزارت بهداشت باید در این زمینه پشتیبانیهای لازم را انجام دهد تا این کار به سرعت انجام شود. جناب آقای دکتر محمدحسن طریقتمنفرد از پزشکان مؤمن، متعهد و با تجربه و صاحب برنامه و طرح در این جهاد هستند که امروز معرفی شدند و برنامه کاری و سوابق تحصیلی، پژوهشی و اجرایی ایشان در اختیار شماست.» وی در پایان خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: «انشاءالله با بررسیهایی که انجام میدهید، با رأی بالا آقای طریقت بتواند طرحها را در حوزه بهداشت و درمان دنبال کند.» احمدی نژاد پس از معرفی بسیار مختصر و کوتاه از طریقت منفرد بلافاصله مجلس را برای انجام سفر استانی ترک کرد.
طریقت منفرد و چگونگی معرفی خود به مجلس محمدحسن طریقتمنفرد وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز برای دفاع از خود و اثبات توانمندیهایش به سوابق تحصیلیاش اشاره كرد و گفت: «بنده در تجارب جهانی در حوزه بهداشت و درمان مطالعه داشتم و از نزدیك قوت و ضعف آن را مشاهده كردهام و به آنچه میگویم ایمان دارم.» وی در پاسخ به مسائلی كه برای عدم توان و صلاحیت وی عنوان شده بود گفت: «گفته شد كه بنده 3 بار رئیس بیمارستان امام حسین(ع) بودهام و هر 3 بار عزل شدهام. اولین بار بنده مأموریت پیدا كردم كه برای اجرای قانون الزام به سازمان تأمیناجتماعی بروم و با كمك خدا توانستیم به كارگران امكانات بهداشت و درمان را برگردانیم. بار دوم رئیس دانشگاه عوض شده بود و مجدداً بنده را به ریاست بیمارستان منصوب كرد و این بار نیز برای كمك به اجرای بیمه درمان كمیته امداد امام خمینی(ره) رفتم و توانستیم پزشك خانواده را در سطح اول اجرا كنیم. بار سوم نیز رئیس دانشگاه تغییر كرده بود و بنده را به ریاست بیمارستان منصوب كرد كه مدتی بعد به وزارت رفاه رفتم و در 3 دوره در معاونت این وزارت مشغول بودم. پس من مقصر در عزل نبودم بلكه افتخار خدمت بیشتر را داشتم. درخصوص بیمارستان صدر هم تقاضا دارم از آقای محجوب كه در تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمیناجتماعی بود سؤال شود. این بیمارستان بر اساس قانون اداره میشود و متعلق به تأمیناجتماعی است و سهامداران فقط آن را اجاره كردهاند و ربطی بهخصوصیسازی ندارد.»
گرفتن رأی اعتماد ناپلئونی از مجلس اما 113 رأی موافق کسب شده در مجلس گویای آن بود که مخالفتها بر آرا وزیر پیشنهادی آنقدر اثرگذار بوده است که طریقت منفرد کمترین رأی را در بین تمامی وزرای محمود احمدی نژاد در هر دو کابینه نهم و دهم از مجلس کسب کند. رکوردی که تا پیش از این در اختیار صادق محصولی، وزیر رفاه بود. آنجا که محصولی در زمان رأی اعتماد مجلس برای تصدی وزارت کشور از مجموع 273 نماینده حاضر در جلسه، 138 رأی موافق، 112 نفر رأی مخالف و 20 نفر رأی ممتنع کسب کرد و تنها نیم رأی بیشتر از حد نصاب کسب نمود. چه آنکه وزاری پیشنهادی برای عضویت در کابینه نیاز به أخذ رأی نصف به علاوه یک نمایندگان حاضر در جلسه دارند. محمد حسن طریقت منفرد اما با 113 رأی موافق، 99 رأی مخالف 12 رأی ممتنع از 224 رأی کسب شده آرایی کمتر از محصولی به دست آورده است و آرایش برابر با همان نصف به علاوه یک رأی، بود. از سوی دیگر مقایسه آماری آرا سه وزیر بهداشت دولت های محمود احمدی نژاد نیز بیانگر آن است که طریقت منفرد آرایی کمتر از کامران باقری لنکرانی و مرضیه وحید دستجردی به دست آورده است. لنکرانی در دولت اول محمود احمدی نژآد 169 رأی مثبت، 86 رأی منفی و 27 رأی ممتع کسب کرد که 26 رأی بیشتر از حد نصاب بود و مرضیه وحید دستجردی نیز 175 رأی مثبت، 82 رأی منفی و 29 رأی ممتنع کسب کرد که 31 رأی بیشتر از حد نصاب بوده است.
برنامههای عنوان شده وزير بهداشت و درمان برای تصدی اين وزارتخانه
اجرای سراسری برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در راستای سامانه خدمات جامع و همگانی سلامت اجرايی کردن مفادی از قانون برنامه پنجم توسعه کشور سازماندهی تأمين، توزيع و مصرف دارو و تجهيزات پزشکی اجرای طرح تفويض اختيار مديريت و ارائه خدمات درمان بيمارستانها توجه ويژه به موضوع تغذيه و سلامت مواد غذايی در کنار بهداشت و درمان تقويت مديريت و تأمين مالی در نظام سلامت همچنين اولويت در اجرای هماهنگ اقدامات در دانشگاههای علوم پزشکی مجری برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، ارتقای کيفيت و کميت مراکز بهداشتی درمانی دولتی، تدوين هر چه سريعتر راهنماهای طبابت بالينی، تعيين قيمت خدمات و کمک به شکلگيری بيمههای خدمات درمانی کشور از برنامههای کلی محمدحسن طريقت منفرد به شمار میرود.
16 تغییر مدیریتی در وزارت بهداشت
طریقت منفرد، وزیر بهداشت و درمان کشور، سه ماه پس از برکناری مرضیه وحید دستجردی از وزارت بهداشت، بیش از 16 تغییر مدیریتی در ساختار ستادی وزارت بهداشت انجام داده است. طریقت منفرد در اولین قدم خود، محمد باقر لاریجانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و قائم مقام وزارت بهداشت، را برکنار کرد. کسی که نزدیک ترین فرد به وحید دستجردی در دوران مدیریت اش بود. طریقت منفرد در دومین گام حسن آقاجانی، مدیرکل دفتر وزارتی را از کار برکنار کرد. پس از آن نوبت به محمد علی محققی بود. هم کلاسی سابق مرضیه وحید دستجردی و معاون آموزشی سابق وزارت بهداشت. بعدها فهرست تغییرات طریقت منفرد، دیگر نیروهای نزدیک به وحید دستجردی را هم نشانه رفت و فهرست تغییرات مدیریتی در ساختار ستادی وزارت بهداشت به 16 تغییر و به ثبت رکوردی جدید برای محمد حسن طریقت منفرد تبدیل شد.
دانشگاه ایران، از انحلال تا احیا
درست اوایل صبح روز 8 آبان سال 1389 بود که خبرگزاریهای کشور خبر انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران و ادغام بخش آموزشی و تحقیقاتی آن را در دانشگاه علوم پزشکی تهران که در آن زمان ریاست آن به عهده باقرلاریجانی، قائم مقام وزیر بهداشت بود اعلام کردند. مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی وقت همان روز با ابلاغ نامه ای به باقر لاریجانی، دستور داد تمام واحدهای آموزشی، پژوهشی و دانشجویی منتزع از دانشگاه علوم پزشکی ایران اعم از دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی، بیمارستانهای آموزشی، واحدهای پردیس مرکزی و بینالملل و سایر واحدهای دانشگاه که به نحوی با مراکز آموزشی، پژوهشی و دانشجویی مرتبط هستند و نیز واحدهای رفاهی و پشتیبانی مرتبط اعم از خوابگاههای دانشجویی و فضاهای فوق برنامه و فرهنگی به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شوند. وحید دستجردی علت انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران را تصمیم دولت مبنی بر خروج دستگاههای اجرایی از استان تهران و تأمین یکپارچگی در ارائه خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی استان تهران و نیز کاهش تصدی گری امور موازی آورده است.
اما احیای دانشگاه ایران در پی جلسهای در شب یکشنبه 18 فروردین ماه 1392 که توسط شورای گسترش وزارت بهداشت تشکیل شد، طریقت منفرد، با انتزاع دانشگاه علوم پزشکی ایران و احیای آن موافقت کرد. طریقت منفرد در خصوص دلایل این احیا چنین میگوید: «تصمیم ادغام این دانشگاه با دانشگاههای علوم پزشکی دیگر در تهران عملاً به نحوی خدمات بهداشتی - درمانی و به خصوص امور آموزشی و علمی دانشگاههای علوم پزشکی پایتخت را مختل کرده بود. از یک طرف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در برخی رشته ها دانشگاه علوم پزشکی اول کشور و در برخی دیگر از رشته ها دانشگاه دوم کشور بود به علت بار سنگین غیر آموزشی که به آن تحمیل شده بود از وظیفه اصلی علمی خود جدا شده و عقب مانده بود. از طرف دیگر تصمیم قبلی مسؤولان وزارت بهداشت مصوبه دولت را نداشت و به همین علت تصمیم شورای گسترش وزارت بهداشت برای احیا و انتزاع دانشگاه کفایت می کند و از همین امروز روند احیای دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز می شود.»
تصمیم گیری در حین پیاده روی
محمد حسن طریقت منفرد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در تاریخ 24 فروردین 1392 در خصوص فعالیت بدنی مسؤولان چنین میگوید: «من بیشتر اوقات در اتاق خود راه می روم و این کار بصورت مستمر انجام می شود. در بسیاری از کشورهای دنیا، مردم در ساعات مختلف روز حرکاتی مناسب و تحرکات سالم انجام می دهند از این رو در صدد طراحی برنامه ای جهت انجام فعالیت بدنی در محل کار هستیم. روزهای تعطیل با معاونین و رؤسای دانشگاهها، سعی می کنیم جلسات را در حین پیاده روی برگزارکنیم. بهعنوان مثال مسائل کاری و تصمیم گیری ها را به کوه و مناطق اطراف تهران منتقل می کنیم و در هوای آزاد به تصمیم گیری می پردازیم. تصمیم گیری در حین پیاده روی خسته کننده نیست؛ بلکه داشتن حس دین نسبت به مردم ناراحت کنننده و نفس گیر است.»
-برخورد دردسر ساز وزیر بهداشت با یک پرستار در پی پخش گزارشی در اخبار 20:30 در شب 12 اردیبهشت 1392 که بازدید سرزده ی وزیر بهداشت را از بیمارستان امام حسین(ع) نشان میداد، در بخشی از این بازدید، وزیر بهداشت با یک پرستار که گویا کوتاهی کرده است، برخورد تند می کند. پس از آن دبیرکل خانه پرستار از این برخورد وزیر بهداشت گله کرده و خواستار عذرخواهی میشود.
درخواست عذرخواهی از جامعه پرستاری دبیرکل خانه پرستار با اشاره به رفتار تند وزیر بهداشت با یکی از پرستاران بیمارستان امام حسین(ع)، خواستار عذرخواهی وزیر از جامعه پرستاری شد. وی با بیان این مطلب که همه مردم از مشکلاتی که در بیمارستانها و مراکز درمانی وجود دارد، با خبر هستند، افزود: «بیشترین ضعف در ارائه خدمات درمانی و بهداشتی، مربوط به مدیریت حاکم بر بیمارستانهاست. رسالت وزارت بهداشت، توجه به مشکلات و مسائل بهداشتی و درمانی مردم است. متأسفانه تصویری که سیما آن را نشان داد، باعث آزرده خاطر شدن جامعه پرستاری شد. به طوری که این برخورد وزیر بهداشت با پرستار مربوطه، باعث حساسیت و التهابات فراوانی در بین جامعه پرستاری شده و آنها خواستار عذرخواهی وزیر هستند.»
طرح پزشک خانواده
پزشک خانواده چیست؟ براساس آنچه در قانون برنامه پنجم توسعه آمده است طرح پزشک خانواده تا پایان سال 1394 میبایست در تمام کشور اجرا شود. با اجرای طرح پزشک خانواده هر تیم پزشکی مسؤولیت سلامت گروهی از مردم را بر عهده دارد و نام پزشک معالج هر فرد در دفترچه بیمهاش ثبت خواهد شد، تشکیل تیمهای پزشکی برای فعالیت در این طرح زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت خواهند بود. اهداف اصلی این طرح ساماندهی خدمات درمانی در کشور، جلوگیری از هدر رفتن بودجه بخش درمان و نیز کاهش سهم هزینه درمان بیماران است. از اصلیترین دلایل برکناری خانم دستجردی، تسریع در اجرای طرح پزشک خانواده عنوان شده بود تا با این تغییر این طرح و اجرای آن کمی سرعت بگیرد چرا که مدت زمان زیادی تا پایان دولت دهم باقی نمانده بود. اما با گذشت 4 ماه از سمت وزارت طریقت منفرد و در حالی که کمتر از 2 ماه از عمر دولت دهم باقی نمانده بود اجرا شدن یا نشدن این طرح در تهران و سایر استان ها در هاله ای از ابهام قرار داشت. وزیر بهداشت در حالی از تریبون های رسمی آغاز اجرای این طرح را در تهران خبر داد که اختلافهای میان دو وزارتخانه بهداشت و کار و رفاه اجتماعی و ناهماهنگی برای اجرای طرح پزشک خانواده بالا گرفته بود و مدیرعامل سازمان بیمه سلامت که از زیرمجموعه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است مدعی شده بود اجرای این طرح در تهران ممکن نیست. این در حالی است که طریقت منفرد پس از مراسم معارفه خود با بیان اینکه شش ماه مهلت باقی مانده فرصت کافی برای انجام برنامههاست، عنوان کرده بود: «شش ماه که سهل است حتی در شش دقیقه هم میشود خیلی کارها را کرد.»
آیا طرح پزشک خانواده به سامان میرسد؟ محمدحسن طریقت منفرد، روز پنجشنبه 6 تیر ماه 1392 در یک نشست خبری اعلام کرد که اجرای طرح پزشک خانواده در تهران از شنبه 8 تیر ماه آغاز میشود. او توضیح داده که قرار بود اجرای این برنامه در تهران از ابتدای سال 1392 شروع شود اما به علت تأمین نشدن اعتبار آن به عقب افتاد تا اینکه پس از تصویب بودجه، دولت 2 هزار میلیارد تومان برای اجرای این برنامه اختصاص داد و اکنون دو نهم این اعتبار یعنی حدود 400 میلیارد تومان به وزارت بهداشت پرداخت و زمینه برای اجرای این برنامه فراهم شده است. از طرف دیگر این طرح با مخالفت سازمان بیمه همراه است که کمبود بودجه را برای اجرا نشدن این طرح در تهران عنوان میکند. در 2 ماه آخر عمر دولت دهم، این پروژه مهم و اجرا شدن آن در تهران نا مشخص بود و یک جمعیت چند میلیونی در پایتخت منتظر اجرای آن بودند.
دیدار با روحانی، رئیس جمهور یازدهم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه 10 تیر ماه 1392 به همراه جمعی از معاونان خود با حضور در محل استقرار موقت حسن روحانی، رئیس جمهوری منتخب ملت ایران با وی دیدار و از برنامهها و فعالیتهای این وزارتخانه گزارش داد. محمدحسن طریقت منفرد بعد از این دیدار گفت: «گزارشی از برنامههای کنونی و چند سال گذشته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله طرح پزشک خانواده، افزایش کمیت و کیفیت خدمات پزشکی در مراکز دولتی و تولید دارو به رئیس جمهوری منتخب ارائه کردیم.»